Wanneer moet je zeker naar de huisarts gaan

zusterVoor mensen die klachten hebben met hun gezondheid is de huisarts meestal de eerste stop die zij maken.

De huisarts kan namelijk diagnoses stellen en wanneer nodig doorverwijzen naar een specialist voor verdere behandeling. Veel mensen stellen echter het moment waarop zij naar een huisarts gaan het liefste zo lang mogelijk uit. Dit is eigenlijk nergens voor nodig want een bezoek aan de huisarts is bij iedere zorgverzekering in het basispakket opgenomen.

Je kan een bezoek aan deze speciale arts brengen zonder dat hiervoor extra kosten onder het eigen risico worden berekend. Nu dat je dit eenmaal weet is het ook goed om te weten wanneer je zeker naar de huisarts moet gaan.

Naar het spreekuur met klachten

Wanneer je een keer een dag begint met hoesten dan is dit nog geen reden voor alarm. Een griepje en verhoging van de temperatuur is ook nog geen reden om meteen naar de huisarts te rennen.

Als deze klachten echter een lange tijd aanhouden en niet minder lijken te worden dan is het wel tijd om naar de huisarts te gaan. De symptomen die op het eerste gezicht een simpele verkoudheid of griep lijken zouden namelijk weleens iets anders kunnen zijn. Zo kun je maar beter een afspraak maken bij gezondheidscentrum zuidplein of een andere huisarts bij jouw in de buurt.

Het is een veilige gedachte dat je dit kunt laten vaststellen door naar de huisarts te gaan. Hetzelfde geldt voor pijn aan gewrichten. Als deze voor een lange tijd aanhouden dan moet je zeker even langs de huisarts gaan. Het spreekuur dat iedere dag wordt gehouden is hiervoor de aangewezen tijd.

Direct een afspraak bij de huisarts inplannen

Sommige klachten die mensen met hun gezondheid hebben zijn een grotere reden tot bezorgdheid. We hebben het dan niet meer over pijnlijke gewrichten, een hoest of verhoging van de temperatuur. Als men bijvoorbeeld bloed ophoest dan is dit een reƫle zorg waar de huisarts zo snel mogelijk naar moet kijken.

Hetzelfde geldt voor kleine verwondingen waar je niet meteen voor naar de eerste hulp van het ziekenhuis hoeft te gaan. Een gat in je hoofd of een flink verstuikte enkel bijvoorbeeld. Voor deze gevallen kan je contact opnemen met de huisarts om direct een afspraak in te plannen.