De techniek die lipofilling heet

Een nieuwe techniek op het gebied van plastische chirurgie is Lipofilling. De behandeling waarbij extra volume en contouren op het menselijk lichaam gecreëerd kunnen worden bestaat nog niet zo heel lang. In het begin waren er best wat sceptische ideeën over de techniek. Echter de laatste acht jaar heeft lipofilling veel vooruitgang geboekt waardoor het nu wereldwijd geaccepteerd wordt als de beste en meest betrouwbare techniek om ergens op het lichaam extra volume te krijgen.

Het kan gebruikt worden om holle lege oogkassen in het gezicht op te vullen, maar ook de vorm van de kont aan te passen of borsten. Vooral als borstimplantaten niet gewenst zijn dan is lipofilling aan te raden voor een borstvergroting. De behandeling is wel meer intensief en er zijn minder specialisten voor in Nederland. Toch kunnen er prachtige natuurlijk ogende resultaten mee bereikt worden.

Wat is lipofilling?

Lipofilling is een cosmetische ingreep waarbij er vetweefsel op een bepaalde plek uit het lichaam verwijderd wordt om hier elders het lichaam in volume te laten toenemen. De techniek is een combinatie van een liposuctie en het inspuiten van fillers. Waar echter fillers vaak gevaarlijke stoffen zijn is menselijk vetweefsel dit natuurlijk niet.

De behandeling kan worden gebruikt om bijvoorbeeld de kont op de juiste plekken op te vullen bij een platte of verzakte kont. De behandeling zorgt met de laatste moderne methodes voor een voorspelbaar resultaat. De complete contour van een lichaam kan veranderen door het verplaatsen van vetweefsel van de ene naar de andere plek op het lichaam.

De Facelift

Lipofilling wordt voornamelijk gebruikt voor het creëren van extra volume op bepaalde plekken in het lichaam. Andere ingrepen zoals bijvoorbeeld een facelift kunnen ervoor zorgen dat huid weer strak getrokken wordt. Meer informatie vonden wij hier. De ingreep is voornamelijk gericht op het strakker trekken van plooien of rimpels in het gelaat.

Aan cosmetische ingrepen zijn altijd risico’s verbonden. Laat u goed voorlichten door een arts.