Bedrijven in moeilijkheden als rekeningen niet tijdig betaald worden

Veel organisaties werken nog altijd met het principe, eerst de diensten leveren daarna pas de rekening versturen. Neem als voorbeeld ZZP’ers uit de bouw. Laat u iets opknappen in uw verblijf, dan wordt de taak eerst afgerond en achteraf gefactureerd. U moet binnen de termijn de factuur voldaan hebben. In deze crisistijd betaald helaas niet iedereen zijn rekeningen bij tijds.

Voor de bedrijven is dit een zeer groot probleem. Zo wordt er bijvoorbeeld incassobureau ingeschakeld. Zo schakelen telefoonproviders ook incasso partijen in. Je kunt een sim only vergelijk uitvoeren voor de laagste prijs, maar je zult toch je rekeningen op tijd moeten betalen.

Niet alleen u moet rekeningen betalen

rekeningenOndernemers die nog rekeningen te goed hebben, moeten ook hun facturen afrekenen. Heeft u niet betaald facturen? Dan is de kans reëel dat een incassobureau het afhandelt. De onderneming dat de spullen of diensten geleverd heeft schakelt een incasso in om de openstaande betaling alsnog vergoed te krijgen. De extra bijkomende kosten voor de incasso komen voor uw rekening. Een extra kostenpost dus, wat zonde is. Voorkom dit dus zo veel mogelijk en betaal uw facturen gewoon netjes op tijd. Zou u het leuk vinden als uw werkgever het salaris gewoon niet stort? Wij denken van niet.

De bijkomende incasso kosten

Veel mensen vragen zich af hoeveel extra kosten erbij komen. Rekent u op een percentage van ongeveer de 10%. Ook kunnen er kosten voor de rente gerekend worden. Dat geld had u waarschijnlijk beter kunnen gebruiken. Als u de openstaande rekening nog steeds niet afgerekend hebt nadat het incassobureau zich ermee ging bemoeien, dan kan het bedrijf waar u zaken mee heeft gedaan natuurlijk altijd kiezen om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Dit is de hierna volgende stap. Als het ertoe komt, dan heeft de deurwaarder meer mogelijkheden. De facturen die het bedrijf van u tegoed heeft, kunnen volgens beslag worden verkregen. Dat kan worden gedaan door beslag te leggen op uw inkomen maar ook op uw spullen. De problemen worden zo groter en groter. Als u in het incasso traject gewoon betaald, hoeft het zover niet te komen. In de meeste gevallen wilt u het afwenden dat u met een deurwaarder te maken krijgt.